Vägen till ett varmt och härligt badrum

Laddar... 18 min read
Vägen till ett varmt och härligt badrum

Vägen till ett varmt och härligt badrum

Behöver du energisnåla och effektiva element till badrummet? Är du orolig för fukt och mögel eller längtar du kanske efter behagligt varma golv att gå på? Då är våra energisnåla infravärmepaneler lösningen. Vi erbjuder en enkel och snabb lösning till varmt och välkomnande badrum - och skydd mot framtida fuktproblem.

För att få varma golv behöver du inte tänka renovering. Det finns en lösning utan stök. Antar att du vill att den sköna värmen ska vara energieffektiv. Och fuktutdrivande. Lösningen stavas infrapaneler och är idealisk för en härlig badrumsmiljö.

Varma golv och behaglig luftfuktighet

Infravärmepanelen kan sättas i tak eller på vägg. Den smälter in på ett fantastiskt sätt i badrumsmiljön och syns knappt. Finns det en lampa eller spottar där infravärmepanelen först är tänkt att placeras, kan flera paneler med lägre styrka i stället väljas. Länk: Så placeras infravärmepaneler i ett rum

Värme från panelerna lagras i ytorna som infravågorna ser; i kommod, väggar, golv, toalettstol och spegel. Ytorna värmer sedan rummet och ger en mjuk och jämn värme. Fukt från ytor och material i badrummet hamnar i luften i stället och ger en behaglig luftfuktighet i rummet, vilket rekommenderas speciellt till damm-allergiker och astmatiker. 

Värme från traditionella radiatorer (element) värmer luft och den värmen försvinner snabbt. Med radiatorer blir luften torrare och fukten kvar i väggarna. Traditionella element drar också mer energi för att värma samma rum.

Energisnåla infravärmepanel i stället för traditionellt element

Våra infravärmepaneler er mer effektiva och energisnåla än traditionella element. De är lätta att installera antingen i taket eller på väggen. För att kunna få den temperatur du vill ha i ditt badrum, så rekommenderar vi att allt styrs med en digital, trådlös termostat. När infravärmen landat i badrummets alla detaljer slås panelerna av. Det betyder att om panel i relation till rummet är rätt dimensionerat kommer inte infrapanelen vara igång hela tiden. Material och ytor fortsätter att värma rummet. På så sätt kan ström sparas. Infravärme vinner helt enkelt matchen mot vanliga element. Länk: Infravärmen vinner matchen mot elementen

Med ett traditionellt golvvärmesystem blir det tvärtom. Det är i princip alltid påslaget, eftersom varmluften stiger uppåt och lägger sig i taket, där den inte gör någon nytta alls.

Behåll fungerande klinkers

Traditionell golvvärme är förstås skönt. Varma härliga golv att gå på. Men att riva upp ett fungerande golv för att lägga in värmeslingor blir lätt ett stökigt projekt. Den som gillar sitt existerande klinkergolv – trots att det är kallt att gå på – slipper göra dyra och tidsödande ingrepp i det om infravärmepaneler installeras. Länk: Så får du golvvärme utan ingrepp

Vanliga elslingor i golvet drar mycket ström. Med effektiva infravärmepaneler blir garanterat elräkningen lägre.

Spegel utan imma

I badrummet kan infrapaneler i taket kompletteras eller ersättas med en infravärmespegel. Förutom att den sprider värme har den fördelen att den inte immar – vem har inte efter duschen förtvivlat gnuggat handduken över spegeln för att kunna se sitt ansikte? Behövs inte med vår spegel, eftersom den torkar all kondens.

En annan smart infravärmepanel som är omtyckt i badrum är handdukstorken. Den värmer såväl golv som väggar. Med tre bågar att hänga handdukar på är det en optimal handdukstork och värmekälla i ett badrum.

Infravärme badrum


 1. Produkt bild
  Infravärmepanel Standard 450W

  Uppvärmda golv

  Förebygger fukt- och mögelskador

  Torkar upp fukt

  Tillverkad i Tyskland

  Från 2 990,00 kr Regular Price 2 990,00 kr
 2. Product Image
  Infravärmepanel Standard 900W

  Uppvärmda golv

  Förebygger fukt- och mögelskador

  Torkar upp fukt

  Tillverkad i Tyskland

  Från 3 990,00 kr Regular Price 5 490,00 kr
 3. bild
  Infravärmespegel Mirror 800W

  Uppvärmda golv

  Förebygger fukt- och mögelskador

  Tillverkad i Tyskland

  Värmer badrum upp till 10 m2

  Från 4 990,00 kr Regular Price 6 490,00 kr

Skyddar mot fukt och mögel


Med dessa infravärmeprodukter – eller någon av dem – kan den som vill skydda sig mot fuktproblem sova lite bättre på nätterna. Infravärme gör sitt jobb. Eftersom den i första hand värmer ytorna drar den ut befintlig fukt ur golv och väggar. Det innebär att den infraröda värmen ger ett förebyggande skydd och eliminerar eventuella problem med mögel och dålig lukt. Länk: Infravärmepaneler – fuktens främsta fiende

Traditionella radiatorer (konvektionsvärme) torkar i stället ur luften. Finns fuktproblem i ett badrum kommer de inte att försvinna med värmeslingor i golvet. Då är infravärme ett mycket bättre alternativ.

 

Behaglig komplementvärme och en försäkring mot fukt och mögel


Infravärme kan med fördel komplettera andra existerande värmekällor. Bergvärme, jordvärme, luftvärme, vattenburna golvslingor – effektiva infravärmepaneler klarar själva att värma upp dina rum, eller passar även utmärkt som punktvärme där det är kallt eller fuktigt. Och förutom att infravärme ger en skönare och tystare värme är den en billig försäkring mot fukt och mögel.

I Tyskland går nu försäkringsbolag ut och rekommenderar alla att skaffa infrapaneler till alla typer av våtutrymmen. Detta för att fukt- och mögelskador kostar samhället enorma pengar varje år.

 

Infrapaneler som tål våtutrymmen


Infracenter har ett brett sortiment av infravärmepaneler. Alla våra paneler har minst IP44, vilket gör att de är godkända att monteras i alla typer av våtutrymmen. Många produkter på marknaden har låg IP eller ingen alls. Se upp med det, det kan vara direkt farligt.

Populära kategorier

Previous article:
Next article:
Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension
Copyright © 2024 Infracenter Sverige AB