Kunskapsbanken

Här har vi samlat kunskap och inspiration för att även du ska kunna fördjupa dig kring infravärme. Tveka aldrig att kontakta oss om du har frågor. Vi svarar så snart vi kan via info@infracenter.se.

Vad är Infravärme

Skönt, varmt och energisnålt. Värme kan överföras från ett objekt till ett annat trots att de inte är anslutna till varandra, så kallad infravärme. Jämför med solen. Den värmer upp jordens all materia trots att 150 miljoner kilometer rymd skiljer och oberoende av lufttemperatur.

Läs mer

Fuktens främsta fiende

Har du varit nere i din källare nyligen? Och känt den där oron över att det kanske är alltför fuktigt där? Ingen ovanlig situation. Läs mer om hur du kan förebygga fuktproblem med infravärmepaneler.

Förebygg fuktproblem

Vägen till ett varmt och härligt badrum

Är du orolig för fukt och mögel i badrummet? Längtar du efter behagligt varma golv att gå på? Då är energisnåla infravärmepaneler från Infracenter lösningen. Vi erbjuder en enkel och snabb lösning till varmt och välkomnande badrum. Och skydd mot framtida fuktproblem.

Tips kring infravärme i badrummet

Färre snoriga småttingar med våra infravärmepaneler

 

Trött på att vabba? Kanske inomhusmiljön med kalla golv gör att ditt barn drar på sig förkylningar? Våra infravärmepaneler kan vara lösningen till ett friskare liv för småknattar.

Läs mer

Infravärmen vinner matchen mot elementen

Värme från vanliga element lagras i luft – och försvinner. Infravärme lagras i alla ytor – och stannar kvar. Där är den stora skillnaden mellan infravärmepaneler och vanliga element. 

Nyfiken på ur det fungerar?

Så får du golvvärme utan ingrepp

Har du iskalla klinkergolv i badrummet, tvättstugan eller källaren. Med infravärmepaneler kan du få varma golv utan förstöra golvet. En kostnadseffektiv lösning som dessutom driver ut fukt.

Vill du veta mer?

Förläng säsongen med infravärme i uterummet

Tjuvstarta våren – och förläng sommaren. Med infravärmepaneler i uterummet kan du till och med njuta av behaglig värme när det snöar.

Läs mer om infravärme i uterummet

Dark Heater – en varm dröm på terrass och läktare

Här kommer det skön värme som är helt svart även när den är varm! Infracenters Dark Heater passar i restauranger, verkstäder, sjukhus, shoppingcenter, stall – eller i källaren, garaget, balkongen och uterum.

Få behaglig värme på terrassen

Taket är toppen för våra paneler

Värme från en infravärmepanel lagras i rummets alla ytor; golv, väggar, tak och även människor. Det mest optimala stället att placera panelerna är i innertaket. De värmer allt de ”ser”.

Läs mer om placering av paneler

Handdukstork som uppvärmning i badrummet

En infraröd handdukstork är en utmärkt och innovativ värmekälla som kan göra ditt badrum både bekvämare och mer energieffektivt. Den här teknologin har blivit alltmer populär på senare tid och erbjuder flera fördelar när det gäller att skapa en trivsam och vältempererad badrumsmiljö.

Handdukstork som uppvärmning i badrummet