Niklas blev frisk med infrarött ljus

Laddar... 18 min read
Niklas blev frisk med infrarött ljus

Niklas blev frisk med infrarött ljus

Han diagnosticerades med mun- och halscancer, genomgick den tuffaste av strålbehandlingar – men livet fortsatte att vara en mardröm.
Då föreslog en läkare behandling med infrarött ljus. Och Niklas Eriksson fick sitt liv tillbaka. Nu vill han hjälpa andra att må bättre med samma metoder.

Det började någon gång runt 2006. Niklas Eriksson fick så förtvivlat ont i munnen. Han gick till läkare efter läkare, men ingen hittade något fel på honom. År 2012 togs till och med vävnadsprover, men inte heller då konstaterades något onormalt.

Han besvärades av en molande värk som kom och gick. Men kämpade på. Det var ju inget fel på honom, tyckte läkarna.

Grät av smärta


Så började han tappa smaken och fick allt större problem.

- Jag bara låg och grät av smärta. Det bankade i hela huvudet.

Då sa min fru Anielle till mig att vi måste – måste verkligen – göra något, berättar Niklas Eriksson.
De tog kontakt med ett privatsjukhus i Göteborg, Carlanderska. Det blev remiss direkt till en specialist. Då var vi framme i början av 2017.

- Där konstaterades direkt att jag hade en tumör på tungan. Jag blev naturligtvis chockad trots att jag hade gått så länge och haft ont.

Cancern hade spridit sig


I april samma år opererades en bit av tungan bort. Men snart upptäcktes att cancern spridit sig till lymfkörtlar i halsen. Då sattes Niklas Eriksson på en tuff cellgiftsbehandling. Den pågick under halvtannat år. Och tog styggt på Niklas.

- Det är tydligen ovanligt att man klarar en sådan behandling. Jag tror att jag strålades 35 gånger. Fick i mångt och mycket börja om på nytt. Fick lära mig att gå igen. Men kunde inte sova på nätterna. Hade ingen saliv i munnen. Den var ju sönderstrålad. Vaknade varje kvart och var tvungen att spreja munnen. Jag sluddrade bara när jag pratade, minns Niklas Eriksson.

Doktorn ställde frågan


Under våren 2019 besökte han en odontolog med sin sönderfrätta mun. ”Har du testat infrarött ljus”, frågade läkaren.

”Nej”, sa Niklas Eriksson. Han kände inte till effekterna av behandling med infrarött ljus (red light therapy). Fick beskedet att om det inte blir någon bättring efter åtta-tio gånger så var det inte någon idé att fortsätta. Men Niklas ville förstås prova. Han gjorde ju vad som helst för att bli bra.

Hans mun och svalg behandlades med en sorts ficklampa med infrarött ljus. En, två, tre behandlingar i veckan. Niklas märkte ingen förbättring.

Fyra, fem, sex. Niklas började misströsta.

Åttonde gången gillt!


Sju – och åtta!

- Efter den åttonde behandlingen fick jag tillbaka lite saliv i munnen. Jag fortsatte programmet ut och blev allt bättre.

Han började få sitt liv tillbaka. Saliv i munnen för med sig så mycket annat. Började känna smaker. Kunde äta med nöje. Och få en hel natts sammanhängande sömn.

Nu är Niklas Eriksson friskförklarad. Och vill hjälpa andra att må bättre genom att sälja infraljusterapiprodukter.

- Jag är så tacksam över att jag har fått en andra chans i livet. Behandling med infrarött ljus är visserligen inte officiellt godkänt som en behandling i Sverige, men det finns mängder med forskningsrapporter om positiva effekter tack vare infraljusterapi. Jag är ett bevis på att det funkar på riktigt. Jag vet och jag kan stå för detta.

Köp kvalitetsprodukter!


Han betonar hur viktigt det är med rätt kvalitet. Inte köpa något över nätet utan expertkonsultation.

Vi på Infracenter kan infraljusterapi. Våra produkter kommer från en av världens största tillverkare. Den som köper varor från oss kan vara trygg med att få det bästa, säger Niklas Eriksson.

Även om Niklas Eriksson är friskförklarad fortsätter han att använda infravärme, både i form av infraljusterapi och paneler.

Jag är fortfarande stel i mina leder. Men infrarött ljus hjälper mig att bli varm och mjuk i kroppen eftersom värmen går in i huden på ett helt annat sätt än luftburen värme. Jag har en panel i taket ovanför mig på kontoret. Jag skulle inte kunna sitta vid mitt skrivbord och jobba utan att ha den i gång.

Infravärme inomhus


 1. bild
  Infravärmespegel Mirror 800W

  Uppvärmda golv

  Förebygger fukt- och mögelskador

  Tillverkad i Tyskland

  Värmer badrum upp till 10 m2

  Från 4 990,00 kr Regular Price 6 490,00 kr
 2. Produkt bild
  Infravärmepanel Standard 450W

  Uppvärmda golv

  Förebygger fukt- och mögelskador

  Torkar upp fukt

  Tillverkad i Tyskland

  Från 2 990,00 kr Regular Price 2 990,00 kr
 3. Product image
  Infravärmepanel Standard 1600W

  Monteras i undertak eller på vägg

  Förebygger fukt- och mögelskador

  Tillverkad i Tyskland

  Sparar ström

  Från 5 490,00 kr Regular Price 7 490,00 kr

Populära kategorier

Previous article:
Next article:
Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension
Copyright © 2024 Infracenter Sverige AB