Om InfraCenter

Om Infracenter

Vi bryr oss om människor


Vi på Infracenter bryr oss om människor. Och vi kan värme. Vårt mantra är att hjälpa våra kunder till bästa möjliga infravärmelösningar för såväl komfort som plånbok. Vi är din guide när du vill komma in i värmen. Vi lotsar dig runt med varm hand.

Vår ambition – infravärme det självklara valet 


Då vi sålt infraprodukter sedan 2014 så är vi proffs på det vi gör. Infracenter står för kvalitet, kunskap och kvalitet. Vi har som ambition att vara navet i Norden för all infravärme – det självklara valet för människor som vill ha behaglig, hälsosam och energieffektiv värme. Följer vi vår plan kommer vi att nå dit.

Vår värdegrund 


Vårt mål är att verka för hållbarhet i alla led – såväl i produkten som i miljön och i relationen med kunder och återförsäljare. Vi har jobbat i energibranschen större delen av våra yrkesverksamma liv och har följt utvecklingen av värmesystem i åratal. Vi ligger i framkant när det gäller nya rön, har gedigen kunskap om olika lösningar och vet hur man på bästa sätt skapar en effektiv uppvärmning av allt från bostäder och balkonger till stall, kyrkor och industrilokaler.

Vårt löfte


Vi ger dig som kund trygghet. Våra produkter är noga kontrollerade och håller högsta kvalitet och produktsäkerhet. De har en uppskattad livslängd på 30 till 40 år och upp till 15 års garanti. De har även säkerhetscertifikat och en hög IP-klass som gör att du kan känna dig trygg med att använda våra produkter.

Vår gyllene triangel


Vi bygger vår verksamhet på tre grundstenar: goda kundrelationer, passion för produkterna och stor kunskap inom området infravärme. Det är vår gyllene triangel.

Vilka vi är


Vi som äger Infracenter heter Anielle Torefalk och Niklas Eriksson Torefalk. Vi är ett gift par.

Anielle är utbildad Master Stylist i Milano på en av Italiens främsta modeskolor. Som ung entreprenör startade hon två aktiebolag i konfektions- och skobranschen. Hon har jobbat med mode och styling i olika butiker och 15 år i värmebranschen med försäljning, logistik och ekonomi. Anielle är ekonomiansvarig och jobbar med marknadsföring, sociala medier och utveckling av Infracenters webbplats.

Niklas – som är vd, säljare, produkt- och informationsansvarig – har jobbat inom värmebranschen i 27 år nu. Han sålde sin första värmepump 1998. Knappa decenniet senare startade han tillsammans med en barndomsvän webbutiken polarpumpen.se som växte snabbt. År 2017 såldes delar av bolaget till Bygghemma Group – och entreprenören Niklas var redo för nästa projekt. 

Varför vi vet att det fungerar 


När det där nästa projektet skulle dras i gång blev Niklas diagnostiserad med mun- och halscancer. Operation, strålning och cellgifter tog hårt på kroppen. Niklas låg på sjukhus länge och besvärades svårt av problemen i mun och svalg.

”Under flera månader kunde jag inte gå eller prata. Det var många saker som jag fick lära mig från början igen. En hemsk period av mitt liv, som jag önskar att ingen behöver gå igenom. Under de nästkommande två åren hade jag väldigt svårt att sova på nätterna. Hade ingen saliv i munnen, den var ju sönderstrålad. Vaknade varje kvart och var tvungen att spreja munnen, och det höll ju inte. Då föreslog en läkare på Sahlgrenska ’infraterapi’, eller red light therapy som det heter på engelska. Det ser ut som en ficklampa med rött ljus som hålls mot halsen. Det gick sju behandlingar och jag märkte ingen skillnad. Men åttonde gången började lite saliv att komma tillbaka. Jag kunde äntligen börja känna smaker och kunde äta – fick mitt liv tillbaka. Då bestämde jag mig för att starta Infracenter. Och eftersom mitt saliv delvis kom tillbaka, så jag vet på riktigt att det fungerar. Jag är så tacksam över att jag har fått en andra chans i livet.”

”Terapi är en del, men värmen är en annan. Även om jag nu är friskförklarad har jag fortfarande ganska ont i hela kroppen och är stel i mina leder. Men infravärmen hjälper mig att bli varm och mjuk i kroppen eftersom värmen går in i huden på ett helt annat sätt än luftburen värme. Jag har en panel i taket ovanför mig på kontoret. Jag skulle inte kunna sitta vid mitt skrivbord och jobba utan att ha den i gång.” 

Hur vi säljer 


Vi säljer våra kvalitetsprodukter – som mestadels är tillverkade i Tyskland – via vår hemsida. Dessutom har vi en rad återförsäljare som vi har skrivit avtal med. Vidare har vi ett stort nät av elektriker som kan installera våra infravärmepaneler.

We walk the talk


Vi, Anielle och Niklas, bor i ett hus i södra Göteborg. Värmen i vårt hem kommer till allra största delen från infravärmepaneler. De finns i köket, vardagsrummet, sovrummen, hallen, badrummet – vi har till och med förstorade bilder som vi gjort om till tavlor med infravärme. Vi har en otroligt skön värme – och vi har sänkt våra uppvärmningskostnader ganska mycket, speciellt eftersom vi kan styra varje rum separat med en programmerbar termostat. 

Copyright © 2024 Infracenter Sverige AB