Så fungerar InfraCenters infravärmepaneler

I dagens fastigheter är vi noga med god ventilation som hela tiden byter ut inomhusluften.

Samtidigt är luftburen värme det vanligaste sättet för uppvärmning. Det gör att det krävs mycket energi för att behålla värmen i ett rum. 

Här berättar vi varför infravärmepaneler är ett smartare val.

 

Strålningsvärmens egenskap

Infravärmepaneler lagrar energi i alla ytor, det vill säga väggar, golv och möbler. De uppvärmda ytorna värmer i sin tur även luften i rummet. Eftersom att material kan lagra värme på ett sätt som luft inte kan, försvinner inte värmen i rummet när en infrapanel är avstängd på samma sätt som när ett element är avstängt. Ett traditionellt el-element behöver vanligtvis vara aktivt dubbelt så länge som våra infravärmepaneler.

Varma golv & jämnare inomhustemperatur

Infravärmepanelerna placeras med fördel i taket så att de får bra spridning för att stråla ut i rummet. Placeringen gör även att golvet värms upp och ger en känsla av golvvärme. Normalt sett är det svårt att få varma golv om man inte har inbyggd golvvärme. Den varma luften stiger uppåt och det krävs därför rejäl värme om golvet ska få en hyfsat behaglig temperatur. Detta gör att det blir väldigt varmt längre upp i huset. Med infravärmepaneler strålar värmen direkt ner i golvytan som sedan ger övriga rummet en jämn och behaglig temperatur. Du behöver dessutom inte behöver ta hänsyn till möblering eller platsbrist.

Bättre inomhusluft

Eftersom infravärme inte använder luften som lagringsmetod blir den inte påverkad på samma sätt som vid luftvärme. Luftens fuktighetsgrad består då värmen inte torkar ut luften, och damm som finns i rummet ligger kvar på sin plats, istället för att yra runt i luften. Med våra infravärmepaneler får du alltså ett bättre luftkvalitet än med konvektionsvärmare.

Lång hållbarhet
Panelerna har en livslängd på ända upp till 40 år
Underhållsfri
Den enkla designen gör att panelen kräver minimalt med underhåll. Det finns heller inga rörliga delar som kräver service.
Energieffektiv
Infravärmen lagrar energi i material, vilket gör att värmen varar längre.

Energieffektiv

När du värmer med infravärmepaneler nås material och människor direkt av infravågorna, utan att behöva värma luften först. Detta ger en mycket mer effektiv värme som alltså ger bättre effekt på mycket kortare tid. I ett rätt dimensionerat utrymme behöver panelerna bara arbeta halva tiden för att hålla temperaturen uppe, vilket i sin tur leder till besparingar.

Lågtempererade

Säkerheten är otroligt viktig för oss. Våra infravärmepaneler är därför tillverkade med en lågtempererad yta som når en temperatur på ca 70 grader. Varken du eller barnen kan alltså bränna sig om ni har direktkontakt med panelens yta. Dock rekommenderar vi att inte ha fysisk kontakt med panelen.

Njut längre av uterummet

Uterum är en del av boendet som är särskilt utsatt för kyla och fukt, därmed också benäget att ådra sig skadedjur och fuktproblem som mögel och svamp. Med infravärmepaneler i uterummet säkerställer du ett skydd för din investering. Du reglerar temperaturen med trådlös termostat och säkerställer på det viset att det är en behaglig temperatur som håller fukt och köld borta.

Fuktförebyggande
Slipp blöta handdukar som aldrig torkar
Uppvärmda golv
Panelernas strålar värmer upp golvet och håller det varmt
Ljudlös
Panelerna är helt ljudlösa

Ljudlös och underhållsfri

Panelerna arbetar helt ljudlöst och är med sin enkla design otroligt lättskötta. Det finns heller inga rörliga delar, vilket eliminerar service och extra kostnader.

Högsta kvalitet

Våra infravärmepaneler tillverkas i vår fabrik i Tyskland där ingenting lämnas åt slumpen. Panelernas baksida är helt isolerad, vilket innebär att all strålningsvärme når ut i rummet via panelens framsida, utan att slösa energi från sin baksida som går in i taket eller väggen. Livslängden på produkterna är 30-40 år.

Förebygger fuktproblem

Eftersom att InfraCenters infravärmepaneler värmer upp ytor och material kommer dessa att minska sin fuktnivå. Detta gör våra infravärmepaneler till oslagbara i bostäder eller lokaler som brottas med för höga fuktnivåer.

Slipp kallras

Genom att använda infravärmepaneler kan du skapa extra värme i utrymmen som annars är svåra att värma upp, och där du vill slippa kallras vid fönster och golv. Ett bra exempel är i lagerhallar och industrilokaler där det är stor rymd och högt i tak.