Så får du golvvärme utan ingrepp

Ja! Vi installerar golvvärme i källaren. Nej förresten! Vi klarar inte av renoveringskaoset… Lösningen heter infravärmepaneler. Smartare, billigare – och framför allt mycket smidigare.

Visst har tanken kittlat. Bryta upp det gamla iskalla klinkergolvet där i badrummet eller källaren och lägga in värmeslingor. Vattenburen. Eller kanske el. Men så har ni räknat på det. Och grunnat på om ni verkligen orkar leva i renoveringsdamm. Och tänkt på att ni faktiskt gillar ert gamla klinkergolv. Och reflekterat över grannen som satte spikpistolen i sitt vattenrör och fick göra om hela golvrenoveringen. Suckat och sagt att vi väntar nog med den där golvvärmen…

Golvet bevaras – och ingen ångest

Vi på Infracenter har lösningen på situationen. Utan att förstöra ert golv. Utan att skapa renoveringsångest. Med våra infravärmepaneler får du skön värme i hela rummet, inklusive på golvet. Värmen som sprider sig blir kvar länge. Golvet upplevs som om golvvärme är installerad.

 

Infravarme_Badrumsfokus.jpg

Drar ut fukt

Infravärme är speciellt gynnsam i fuktiga utrymmen som badrum, tvättstuga och källare. När infravågorna värmer upp väggar, golv och tak dras fukten ut i luften. Den infraröda värmen ger ett förebyggande skydd och eliminerar eventuella problem med mögel och dålig lukt. Samtidigt förbättras luftfuktigheten.

– Man slipper lukten av unken källare. Dessutom tjänar resten av huset på att källaren är uppvärmd eftersom värmen stiger uppåt, säger Niklas Eriksson, vd på Infracenter.

En annan fördel är ekonomin. En infravärmepanel är mer energieffektiv än ett konventionellt värmealternativ. Grovt räknat drar en IR-panel i ett 7,5 kvadratmeter stort rum ungefär hälften så mycket el som vad ett traditionellt element gör på samma yta.

Kompis till miljö och bara fötter

Våra IR-paneler monteras med fördel i tak, men även på vägg. Panelerna värmer den yta som de ”ser”, det vill säga det område de är riktade mot. Golvet, väggarna och möblerna utsöndrar sedan i sin tur den ackumulerade värmen och skapar en jämn och behaglig temperatur i hela rummet. Värmen som sprider sig blir kvar länge. Golvet upplevs precis som om golvvärme är installerad. Perfekt i till exempel ett badrum, tvättstuga eller en källare.

Ytterligare en aspekt är miljörelaterad.

– Fundera på alla meter plast som går åt till rören om du skulle installera vattenburen golvvärme, påminner Niklas Eriksson.

Så vad väntar ni på? IR-panelerna vill gärna komma hem till er. Tänk bara på att kunna gå barfota där i källaren…

INFRA PANELER