Infravärmepanel Standard 600 med termostat

3 990 kr 4 685 kr

Termostat ingår

Finns i lager

Fri frakt

Infravärmepanel 600W är tunn med smarta fästen för montering i såväl tak som på vägg. Panelen som är på 600 watt är bara 1,5 centimeter djup och är ett utmärkt val för badrummet eller varför inte uterummet? Men den kan självklart också installeras på kontoret eller i hemmet. Infravärmepanel 600W är producerad i Tyskland. 

Trådlöst termostatpaket ( inkl mottagare) ingår!

  • Torkar upp fukt

  • Monteras i undertak eller på vägg

  • Låg energiförbrukning

  • Uppvärmda golv

Enkel installation, se vår Instruktionsfilm

Kyligt – punktvärme en utmärkt lösning

Infracenters Standard 600W är ett smart val för hem, kontorslandskap, butiker och offentliga miljöer. Klimatet kan i såväl hemmet som på arbetsplatser upplevas som kyligt. Därför är infravärmepanelens punktvärme en utmärkt lösning och generar snabbt och effektivt en bra miljö och behaglig temperatur. 

Grund design och stilren form

Undertaket är optimal placering för värmespridning – där blir panelen i princip osynlig. På väggen blir Standard 600W som ett platt element som frigör yta för annat. Infracenters Standard 600W är IP54-klassad och godkänd för våtutrymmen. 

Mjuk och behaglig värme

Infravärmen från våra infrapaneler är lågtempererad. Det innebär att värmen upplevs som mjuk och behaglig. Höjer komforten i myshörnan i vardagsrummet. Ger fötterna härlig värme i badrummet eller källaren. Förlänger säsongen på den inglasade balkongen eller uterummet. 

Torkar upp fukt

Infravärmepaneler är ett smart värmealternativ i fuktiga utrymmen. Eftersom panelernas infravågor primärt värmer ytor och material i rummet, torkas fukten ur ytorna vilket ger ett förebyggande skydd mot fukt- och mögelproblem. Perfekt i till exempel badrum, tvättstuga, källare eller uterum och inglasad balkong. Läs artikeln ”Förläng säsongen med uterum”.

Förebygger fukt

Vår panel Standard 600W passar utmärkt i fuktiga och kalla utrymmen. Den skyddar mot frost och tar bort fuktrelaterade problem som mögel och dålig lukt. Våra infrapaneler är godkända för fuktig miljö. Läs artikeln ”Infravärmepaneler – fuktens främsta fiende”

Varma golv utan golvvärme

Infravärmepanel Standard 600W monteras med fördel i undertak. Panelerna värmer den yta som de ”ser”, det vill säga golv, väggar och möbler. Den lagrade värmen i ytorna i rummet skapar en jämn och behaglig temperatur i hela rummet. Värmen som sprider sig blir kvar länge och golvet upplevs som varmt och skönt att gå på. Läs artikeln ”Golv utan golvvärme”.

Mindre energi, lägre energikostnad

Värme som lagras i rummets ytor varar längre. Det krävs således mindre energi för att uppnå samma värmekänsla. Det betyder lägre energikostnad. Läs artikeln ”Infravärme vinner matchen mot elementen”

Anslut termostat för bästa effekt

Anslut våra lågtempererade infravärmepaneler till en trådlös termostat för bästa resultat. När till exempel uterummet inte används dras temperaturen enkelt ner. 

Mindre damm i luften – bra för allergiker

Varm luft stiger och sval luft sjunker. Det får luft i ett rum att röra sig vilket kan vara besvärligt för astmatiker och andra allergiker. Ventilation är bra och det bör finnas, men det är mindre bra om damm och partiklar sätts i rörelse. Infravärme värmer ett rums ytor i stället för luften. Det gör att damm blir kvar där det är och yr inte runt i luften. 

Avslappnande effekt på muskler

Med infravärme få man snabbt upp värmen i kroppen samtidigt som infravärme har en avslappnande effekt på våra muskler. 

Garanti
10 år
Längd
900 mm
Bredd
600 mm
Djup
15 mm
Vikt
10 kg
Typ
Infravärmepanel
Utförande
Infraröd
Material
Rostfritt stål
Ytskikt
Matt
Tillverkningsland
-
Användningsmiljö
Inomhus
Placering
Tak, Vägg
Lämpliga rum vid max 2,4m i takhöjd
Badrum, Balkong - inglasad och vinterbonad, Garage - vinterbonat, Hall, Hotell & Camping, Inglasad balkong, Kök, Sommarstuga - vinterbonad, Sommarstuga - ej vinterbonad, Sovrum, Toalett, Tvättstuga, Uterum - inglasad och vinterbonat, Vardagsrum, Vind, Balkong - inglasad och ej vinterbonad, Garage - ej vinterbonat, Uterum - inglasad och ej vinterbonad, Butik, Kontor, Lager & Verkstad, Restaurang, Stall, Träning
Lämpliga rum vid max 3m i takhöjd
Badrum, Balkong - inglasad och ej vinterbonad, Balkong - inglasad och vinterbonad, Garage - ej vinterbonat, Garage - vinterbonat, Hall, Kontor, Kök, Restaurang, Sommarstuga - ej vinterbonad, Sommarstuga - vinterbonad, Lager & Verkstad, Sovrum, Stall, Toalett, Träning, Tvättstuga, Hotell & Camping, Butik
IP-klassning
IP54
Effekt
600 W
Yttemperatur (fram)
ca 80°C
Yttemperatur (bak)
ca 40°C
Stickpropp ingår
Ja
Kabel längd
1,5 m
Spänning
230 V
Avsäkring
10 A
Med i guide
Extern
Termostat ingår
Ja
Färg
Vit (RAL9016)
Serie
Standard-paneler
Varumärke
InfraCenter

Montera och installera

Standard 600W monteras enkelt i tak eller på vägg med medföljande fäste. Att montera panelen i tak eller på vägg är ett arbete man enkelt kan lösa själv. Det är en konsol som ska skruvas upp med några skruvar. Infravärmepanel Standard 600W väger 9,9 kilo, är tillverkad i rostfritt stål och kan placeras både horisontellt och vertikalt. 
För installation av el rekommenderar vi behörig elektriker. I normala fall tar det cirka en till två timmar att få en panel installerad.  

Placera i tak eller på vägg

Infravärmepanelen kan placeras i tak eller på vägg. Lämna en luftspalt om någon centimeter på sidorna av panelen. Max 3 meter i takhöjd för bästa effekt. Läs artikeln Hur placera infrapaneler i ett rum.

Levererar inom 1–3 dagar

Infracenter levererar normalt din beställning på 1–3 arbetsdagar inom Sverige. Vid eventuell försening kontaktar vi dig och du har då rätt att häva köpet kostnadsfritt. 

Har du några frågor om leveranstid av den produkt som du är intresserad av? Tveka inte att höra av dig till oss via e-post eller per telefon.

Vi levererar till din adress eller utlämningsställe beroende på storlek och vikt på din order.

Omdömen ()

Liknande produkter

I samma serie