Infravärme för café, restaurang och uteservering

Många restaurangverksamheter med gatuläge har en utmaning i att behålla en jämn och behaglig värme på grund av automatiska dörrar och mycket spring ut och in. Med infravärmepaneler får du en utmärkt lösning som dessutom kommer att löna sig i längden. Se våra infravärmeprodukter för nordisk utemiljö längre ner. 

Varför infravärme inne på restaurang

  • Härligt första intryck, varmt innanför dörrarna
  • Mjuk och behaglig värme för matgästerna
  • Punktvärme där den behövs
  • Energieffektivt
  • Förebygger mot fukt- och mögelskador

Punktvärme där det behövs

Infravärmen från våra infrapaneler är lågtempererad. Det innebär att värmen upplevs som mjuk och behaglig. Inomhusklimatet på en restaurang kan upplevas som kyligt. Därför är infravärmepanelens möjlighet till punktvärme en utmärkt lösning. Den genererar snabbt och effektivt en bra miljö och behaglig temperatur.

Infravarme_olearys_sundbyberg.jpg

TIPS. Infrapanelerna går utmärkt att måla så länge man använder en värmebeständig färg. Alternativt tar man panelerna till en bildekor-firma som klär in dem med en plastfilm. Infravågorna stoppas någon procent, men det är marginellt.

Monteras i tak eller på vägg

Vi har tre olika paneler som passar utmärkt både på vägg, undertak eller i akustiktak. Panelen på bilden har måtten 119,5 x 59,5 cm och heter Standard 900W. Men vi har även kvadratiska Standard 450W med måtten 59,5 x 59,5 cm och Standard 1400W med måtten 179,5 x 59,5cm. Generellt får man bättre spridning av värmen när infravärmepanelerna placeras i taket. Vinkeln som värmen sprids i är 30 grader åt varje håll från panelen. Infravågorna värmer det panelen ”ser”. Värmen lagras i möbler, väggar, golv och även människor. 

Värme som stannar länge

Värme som lagras i material stannar längre till skillnad från luftburen värme som försvinner snabbt. I och med att värmen från en infravärmepanel landar i olika föremål – som i sin tur värmer upp utrymmet – blir temperaturen i rummet mycket jämnare än med exempelvis element.

Anpassa temperaturen efter behov

Tanken med infrapaneler är att man styr alla rum separat med en termostat. Eftersom värmen reagerar snabbt kan du programmera in en sänkning ner till exempelvis 15 grader när ingen är på kontoret eller i de rum som inte behöver lika varmt. Varje medarbetare kan få den temperatur i rummet de vill. Det är billigare än att ha 20 grader i alla rum dygnet runt. Troligtvis har du också en nöjdare personal.

Förebygger fukt- och mögelskador 

Infravärme drar ur fukt ur golv och väggar, vilket betyder att infravärmepanel förebygger fukt- och mögelskador. Fukten hamnar sedan i luften, vilket ger en behaglig luftfuktighet vilket är mycket gynnsamt för luftrören. Många andra uppvärmningsformen drar ur fukten ur luften och gör den torr. Och fukt i golv och väggar är svårt att få bort. Det är till och med så att tyska försäkringsbolag idag ställer krav på att det ska sitta infrapaneler i bland annat badrum då fuktskadorna kostar samhället enorma pengar varje år.

Produkter som håller länge

Infracenters produkter håller länge. Vi ger 5–15 års produktgaranti på alla infravärmepaneler från tillverkarna i Tyskland. Skulle produkten mot förmodan gå sönder så är det bara att hänga ner den så skickar vi en ny utan kostnad.

Kan integreras i akustiktak

Flera av våra paneler kan lätt integreras i akustiktak (mått 119,5 x 59,5 centimeter).

Utvalda produkter

Varför infravärme på uteservering

  • Varm och skönt trots kyligt väder
  • Produkter som tål svenskt klimat
  • Nöjda gäster

Utvalda produkter