Infravärme för butiken

Många butiker och verksamheter med gatuläge har en utmaning i att behålla en jämn och behaglig värme på grund av automatiska dörrar och mycket spring ut och in. Med värmepaneler får du en utmärkt lösning som dessutom kommer att löna sig i längden.

Varför infravärme i butik

  • Varm och härligt första intryck i butiken
  • Mjuk och behaglig värme för butikspersonal
  • Punktvärme där den behövs
  • Energieffektivt
  • Förebygger mot fukt- och mögelskador

Mjuk, behaglig och jämn värme 

Infravärmen från våra infrapaneler är lågtempererad. Det innebär att värmen upplevs som mjuk och behaglig. Inomhusklimatet i butik kan upplevas som kyligt. Mycket på grund av automatiska dörrar som kontinuerligt släpper ut uppvärmd luft. Eftersom infravärme inte värmer luft utan golv, väggar och allt annat material, så blåser inte värmen utan lika fort när man öppnar dörren. Kunden kommer att uppleva samma värmekänsla i butik även när man sänker någon grad mer än vad man behöver ha med luftburen värme.

Värme som stannar länge

Värme som lagras i material stannar längre till skillnad från luftburen värme som försvinner snabbt. I och med att infravärme landar i olika föremål – som i sin tur värmer upp utrymmet – blir temperaturen i rummet mycket jämnare än med exempelvis element. 

Monteras i tak eller på vägg

Infravärme kan monteras i såväl tak som på vägg. Generellt får man bättre spridning av värmen när infravärmepanelerna placeras i taket. Vinkeln som värmen sprids i är 30 grader åt varje håll från panelen. Infravågorna värmer det panelen ”ser”. Värmen lagras i möbler, väggar, golv och även människor. 

Infra_vs_element_artikel.jpg

Anpassa temperaturen efter behov

Tanken med infrapaneler är att man styr alla rum separat med en termostat. Eftersom värmen reagerar snabbt kan du programmera in en sänkning ner till exempelvis 15 grader när ingen är på kontoret eller i de rum som inte behöver lika varmt. Varje medarbetare kan få den temperatur i rummet de vill. Det är billigare än att ha 20 grader i alla rum dygnet runt. Troligtvis har du också en nöjdare personal.

Kan integreras i akustiktak

Vi har tre olika paneler som passar utmärkt både på vägg, undertak eller i akustiktak. Panelen på bilden har måtten 119,5 x 59,5 cm och heter Standard 900W. Men vi har även kvadratiska Standard 450W med måtten 59,5 x 59,5 cm och Standard 1400W med måtten 179,5 x 59,5cm.

Infravarme_akustiktak.jpg

Förebygger fukt- och mögelskador 

Infravärme drar ur fukt ur golv och väggar, vilket betyder att infravärmepanel förebygger fukt- och mögelskador. Fukten hamnar sedan i luften, vilket ger en behaglig luftfuktighet vilket är mycket gynnsamt för luftrören. Många andra uppvärmningsformen drar ur fukten ur luften och gör den torr. Och fukt i golv och väggar är svårt att få bort. Det är till och med så att tyska försäkringsbolag idag ställer krav på att det ska sitta infrapaneler i bland annat badrum då fuktskadorna kostar samhället enorma pengar varje år.

Produkter som håller länge

Infracenters produkter håller länge. Vi ger 5–15 års produktgaranti på alla infravärmepaneler från tillverkarna i Tyskland. Skulle produkten mot förmodan gå sönder så är det bara att hänga ner den så skickar vi en ny utan kostnad.

Populära produkter