Thomas sänkte sina uppvärmningskostnader med infraprodukter

Infravärmare Dark Heater 1800W bildInfravärmare Dark Heater 1800W bild
Infravärmare Dark Heater 1800W

Thomas sänkte sina uppvärmningskostnader med infraprodukter


Thomas Magnusson bor i en villa i Lidköping med sin familj. Familjen har använt produkter från Infracenter i ett par år och det som började med ett behov i uterummet har utökats till att täcka in större delen av villan. Thomas tänker gärna utanför boxen och har hittat lite udda lösningar för några av infravärmeprodukterna.

Ursprungligen fick Thomas upp ögonen för Infracenter när han letade värmekälla till det stora uterummet. Han ville inte ha någon klassisk infravärmare med illrött ljus men hittade de stilrena Dark heater-panelerna och bestämde sig för att testa:

– Jag gillar verkligen att de är väldigt snygga och svarta även när de är i drift. Det bästa med dem är dock den mjuka värmen som de ger ifrån sig vilket gör att vi kan använda uterummet större del av året nu.

Uterummet har högt i tak och det är något som Thomas utnyttjar för att utöva sitt stora intresse för golf – även vintertid

– Jag har faktiskt gjort en egen liten golf range där ute så där står jag och tränar på svingen året om. Frugan är lika nervös varje gång, säger Thomas och skrattar. När det är riktigt kallt så har jag kompletterat med en Outside heatersom jag använder för att få lite mer värme.

Den använder vi även när vi sitter utomhus på sommarkvällar och som en extra värmekälla i uterummet på vintern när temperaturen kryper under fem minusgrader, fortsätter han.

Kaminen har fått konkurrens

Villan värms upp med hjälp av jordvärme och när det blir kallt på vintern får elpatronen gå på högvarv, något som märks väl på elräkningen. Det finns även en kamin i hallen som de eldar i, både för värme och mys. Efter att Thomas testat infravärme till uterummet blev han nyfiken på hur Infracenters produkter även kunde hjälpa till med ett behagligare inomhusklimat.

 

Valet föll på en Mobile heater som var tänkt för hemmakontoret för att snabbt få skön värme vid längre stillasittande:

– Den fick inte stanna på kontoret länge innan frun ”stal” den. En kväll hittade jag henne sittandes i soffan med ett glas vin i handen och Mobile heatern framför sig, sen dess används den mest i vardagsrummet.

 

Till skillnad från Dark heaters som är helt svarta så ger den här ifrån sig ett rött sken som ökar på mysfaktorn och värmen som kommer från den påminner väldigt mycket om den från kaminen. Det som är positivt med Mobile heatern är just att den är mobil, vilket kaminen tyvärr inte är. Det här har ju gjort att vi inte alls eldar lika mycket utan i stället använder Mobile heatern och placerar den där vi vill ha extra värme, berättar Thomas.

Infravärmare Mobile Heater 1800W bildInfravärmare Mobile Heater 1800W bild
Infravärmare Mobile Heater 1800W

Badrumsinredning i sovrummet

 

Thomas blev mer bekant med produkterna och insåg att det fanns fler rum som skulle ha nytta av infravärme. Av familjens två badrum så har det mindre ingen golvvärme. Där installerades en 450W infrapanel i taket i tillägg till den radiator som redan fanns.

– När det blir kallt ute så blev det kallras i badrummet och radiatorn hänger inte riktigt med. Panelen ger en skön värme och det märks att den värmer upp ytorna. Golvet är inte kallt längre och toasitsen är i det närmaste ljummen, säger Thomas.

Familjen har även införskaffat en handdukstork från Infracenter. De flesta skulle nog placera en handdukstork i badrummet men Thomas gillar att tänka utanför boxen:

– Ja, det är lite kul för vi har den faktiskt brevid sängen! Vi tycker om att vädra i sovrummet och gör det i stort sett året om. Även fast vi gillar att ha det svalt så blir det ju ett kallras i rummet när vi har fönstret öppet. Vi har märkt att handdukstorken hanterar det väldigt bra. På kvällen brukar vi hänga morgondagens kläder på den vilket gör att vi har varma sköna kläder att ta på oss när vi går upp ur sängen. Sen är den riktigt snygg också så det blir nästan som en extra inredningsdetalj, säger Thomas.

Infrahanddukstork Towel Heater 500W med inbyggd termostat bildInfrahanddukstork Towel Heater 500W med inbyggd termostat bild
Infrahanddukstork Towel Heater 500W med inbyggd termostat

Skönare värme och sänkta kostnader 

 

I dotterns rum har de satt upp Infracenters Infravärmespegel mittemot sängen som både ger en skön värme och såklart fungerar som uppskattad spegel i tonårsrummet. Även fast Thomas läst på och blivit informerad om att de moderna infraprodukterna på marknaden är kostnadseffektiva värmekällor så hade han inte förväntat sig att han faktiskt skulle spara pengar på dem:

– När det blir kallt ute så behöver vi inte höja värmepumpen längre vilket gör att våra elkostnader har gått ner sen vi utökade med infravärme. Panelerna ger en mjukare värme vilket har gett oss bättre komfort utan att behöva betala massa pengar för det.

Termostaten till panelen i badrummet gör ju också att vi kan ställa in vilka tider den ska vara på, det finns ingen vits med att den står på om dagarna när vi inte är hemma till exempel. Hade vi haft den här värmen med radiatorer hade jag fått ösa på ordentligt på värmepumpen vintertid och det hade blivit jättedyrt, konstaterar han. För att sänka elkostnaderna ännu mer planerar Thomas att sätta in enInfrapanel 600W i det stora badrummet.

Detta för att slippa vara beroende av golvvärmen under vinterhalvåret. Genom att styra infrapanelen med termostat ser han att han kan spara en hel del jämfört med golvvärmen som drar ganska mycket el.


Thomas produkter

 1. Product image
  Infravärmepanel Standard 1400W

  Uppvärmda golv

  Förebygger fukt- och mögelskador

  Torkar upp fukt

  Tillverkad i Tyskland

  Från 7 490,00 kr
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.
Copyright © 2024 Infracenter Sverige AB