Hög IP-klassning på våra produkter

Högt IP-klassade produkter är en självklarhet för Infracenter. Vi är ganska säkra på att ingen slår oss på fingrarna där. Vi har IP54 upp till IP67 på alla nya produkter. Men vad är IP-klassning och vad betyder siffrorna? Häng med nedan så förklarar vi.

Infracenters löfte till alla kunder är trygghet. Våra kunder ska vara trygga med att de produkter som köps från oss håller hög kvalitet.


Alla våra produkter är noga kontrollerade och håller högsta kvalitet och produktsäkerhet. De har en uppskattad livslängd på 30 till 40 år och upp till 15 års garanti. De har även säkerhetscertifikat från både Tyskland och Sverige.

Ju högre desto bättre

En klassificering är IP. Förkortningen står för International Protection och anger med två siffror hur väl skyddad en elektronisk enhet är mot inträngande av fasta föremål och vatten. Den första siffran visar i vilken grad produkten kan stå emot fasta föremål – till exempel damm. Den andra anger fuktskydd. Ju högre siffra, desto bättre skydd.


– Många infrapaneler som säljs i dag har IP20 eller lägre. Kunder som inte har krav på säkerhet kan mycket väl gå ut på nätet eller åka till något byggvaruhus och köpa ”IP ingenting” – på egen risk. På våra infravärmepaneler har vi IP44 på allt "gammalt" och från IP54 på allt "nytt". Vi värnar verkligen om högsta möjliga kvalitet, säger Niklas Eriksson, vd på Infracenter.

Dark Heater – bäst i klassen

En panel med hög IP-klassning är ”Dark Heater”  – en helsvart elegant italienskdesignad panel – som har IP65. Det innebär att den är helt dammtät (6) och skyddad mot spolande vatten med munstycke (5).

– Det finns ingen liknande infravärmepanel med så hög IP-klass, säger Niklas Eriksson.

Kan sänkas i vatten utan att ta skada

En annan är Outside Heater [länk] – en infraröd terrassvärmare benämnd Outside 2000W. Den har IP67. Det innebär att den, precis som Dark Heater, är hundra procent dammtät (6) och kan sänkas tillfälligt i vatten utan att ta skada.

– För några år sedan var det den första terrassvärmaren i världen som är vattentät med IP67. Vad jag vet är den fortfarande ensam om det, säger Niklas Eriksson.

Läs mer om IP-klassning på våra vanliga frågor.