Om InfraCenter

Vår vision & värdegrund

InfraCenter Sverige AB (organisationsnr: 556842-1811) ambition är att bli Nordens ledande företag inom infravärmepaneler. Vägen dit kommer att byggas med goda kundrelationer, passion för produkterna, och vår stora kunskap kring området.

På InfraCenter arbetar vi med det gemensamma målet att verka för hållbarhet i alla led 一 både i produkten, miljön och i relationen med kunder och återförsäljare. Våra experter har jobbat i energibranschen större delen av sina yrkesverksamma liv och har följt utvecklingen av värmesystem i åratal. De har kunskap om olika lösningar och om hur man på bästa sätt skapar en effektiv uppvärmning av allt från bostäder och balkonger till stall, kyrkor och industrilokaler.

Våra produkter är noga kontrollerade och håller högsta kvalitet och produktsäkerhet. De har en uppskattad livslängd på 30 till 40 år och upp till 15 års-garanti. De har även säkerhetscertifikat (IEC/EN 60335-2-30, 60335-1 TUV Germany och CE) som gör att du kan känna dig trygg med att använda våra produkter.

Bild på Niklas Eriksson Torefalk grundare av InfraCenter

Historien

InfraCenter startades 2020 av Niklas Eriksson Torefalk som har gedigen erfarenhet av värmebranschen. Hans resa började 1998 då han sålde sin första värmepump.
Efter 8 år som anställd på olika bolag kom idén 2006 om att starta en egen webbshop inom området.

När han tillsammans med sin barndomsvän började sälja luftvärmepumpar med installation online gav det stor framgång. Webbutiken polarpumpen.se tog snabbt fart och växte till att bli nordens ledande leverantör av värmepumpslösningar.
Då det såldes mycket installationer startades Svensk Installationspartner redan 2011.

2017 såldes delar av bolaget till koncernen Bygghemma Group, och Niklas med sin entreprenörsanda var redo för nästa projekt.

Kort därefter blev Niklas diagnostiserad med cancer i mun och hals. Operation, strålning och cellgifter tog hårt på kroppen och Niklas besvärades svårt av stelhet och smärta i sina leder. Här blev infravärme en stor hjälp. Hans långa erfarenhet av värmebranschen hade dominerats av konvektionsvärme, men nu uppenbarades en helt ny syn på infravärme och alla dess fördelar.

“Infravärmen hjälper mig att bli varm och mjuk i kroppen eftersom värmen går in i huden på ett helt annat sätt än luftburen värme. Jag har en panel i taket ovanför mig på kontoret. Jag skulle inte kunna sitta vid mitt skrivbord och jobba utan att ha den igång.”

Nu är siktet inställt på att erbjuda infravärmens gynnande effekter till frusna och stela nordbor. Med en egen tillverkning i Tyskland kan InfraCenter erbjuda en av marknadens bästa värmepaneler med hela 10-15 års garanti.

Företagsuppgifter

InfraCenter Sverige AB
Datavägen 10 D
436 32 Askim

Telefon
0771-22 55 00

Mail
[email protected]

Org.nr
556842-1811

Plusgiro
91689-0

Upptäck Infravärme

Infravärmepaneler från InfraCenter är en effektiv och miljövänlig värmelösning för ert hem. Värmepanelerna hjälper till att sänka din elförbrukning, förebygger fukt och mögel, går att styra med din smartphone och mycket, mycket mer!