Värmaren som kan rädda midsommarfirandet

Vad ska jag välja för värme på min 40 kvadratmeter stora terrass? Svaret är Infracenters röda terrassvärmare. Ignorerar blåst och tål regn. Kan göra midsommarsittningen och kräftskivan till en ljuvlig upplevelse trots mardrömsväder. 

På en öppen yta som en terrass, veranda, uteservering eller balkong utan skydd är terrassvärmaren Outside Heater med en effekt på 2 000 watt ett självklart val.

Den har en kort våglängd, som kallas IR-A. Det gör den idealisk för utomhusmiljöer.

– Den korta våglängden gör att värmen inte blåser bort. Dessutom är den IP67-klassad, säger Niklas Eriksson, vd på Infracenter.

Kan sänkas i vatten

IP står för International Protection och anger med två siffror hur väl skyddad en elektronisk enhet är mot inträngande av fasta föremål och vatten. Den första siffran visar i vilken grad produkten kan stå emot fasta föremål – till exempel damm. Den andra anger fuktskydd. Ju högre siffra, desto bättre skydd.

IP67 innebär att Outside Heater 2000W [länk till den artikeln] är hundra procent dammtät och kan sänkas tillfälligt i vatten utan att ta skada.

– Vi satsar på kvalitet. Du hittar inte sådana här produkter på lågprisvaruhus, säger Niklas Eriksson.

Kyla och blåst – inga problem

Med den här terrassvärmaren kan annalkande meteorologiska faror elimineras. För nog är vi en del som dukat upp midsommarsillen eller kräftorna i ljuvligt solsken på verandan – och på nolltid har mörka moln dragit in med kyla och blåst.

Fast med Outside Heater 2000W behöver du inte rusa inomhus för att fortsätta firandet där eller hämta tjocka tröjor och filtar om du ska bli kvar på verandan. Terrassvärmaren som kan placeras på vägg eller i tak, gör sitt värmejobb eftersom vind inte påverkar effekten. Och skulle det börja regna är det inte hela världen. Den här infravärmaren klarar en rejäl rotblöta.

Vänlig mot miljön

Den värnar dessutom om miljön. Koldioxidutsläppet är bara en tredjedel av en gasolvärmares.

– Jag tror att många privatpersoner attraheras av att den kan förlänga utesäsongen på altaner och terrasser. Även vår Dark Heater tror jag kommer att bli populär, säger Niklas Eriksson.

Outside Heater 2000W passar även utmärkt för företagare med verksamheter inomhus i större fastigheter med stor luftcirkulation som gallerier, hangarer, verkstäder och liknande.