Dark Heater – en varm dröm på terrass och läktare

Här kommer det skön värme som är helt svart även när den är varm! Infracenters Dark Heater passar i restauranger, verkstäder, sjukhus, shoppingcenter, stall – eller i källaren, garaget, balkongen och uterum.

Användningsområdet är brett. Och viktigast av allt är att infravärme är fantastiskt på att driva ut fukt, vilket effektivt förebygger mot fukt- och mögelskador!

– Det har varit stor efterfrågan på Dark Heater och vi vet att intresset bland både privatpersoner och näringsidkare är jättestort, speciellt med tanke på att den fungerar utmärkt både inomhus och utomhus, säger Niklas Eriksson, vd på Infracenter.

Fräckt designade Dark Heater, utvecklad av ingenjörer på Enzo Ferrari-avdelningen på Università di Modena i Italien, är en terrassvärmare gjord för att dra blickarna till sig. Med sin eleganta form blir den garanterat ett samtalsämne för till exempel restauranggäster.

”Vår svarta värmare passar som hand i handske på lagret, i garaget eller på restaurangers terrasser”

Finns i två versioner

Vår svarta värmare passar som hand i handske på lagret, i garaget eller på restaurangers terrasser. Den finns i två modeller; en variant som ger 1 800 watt och är drygt en meter lång plus en som ger 3 200 watt och är dubbelt så lång.

Den infraröda värmen infinner sig snabbt, så hovmästaren kan sätta på panelen med fjärrkontrollen när gästerna satt sig vid bordet.

På vägg och i tak

Eftersom Dark Heater även är energisnål torde den stå högt upp på många fastighetsägares önskelista. Den kan placeras både i taket och på väggen.

Tack vare de smarta medföljande konsolerna kan panelen vinklas. Värmevinkeln är 60 grader.

Dark Heater ger cirka 300 grader på framsidan vid maximal effekt och runt 90 grader på baksidan. Det gör att den kan monteras i såväl utomhus- som inomhusmiljöer. Lämplig höjd är 2,20 meter från golvet.

 

Unikt för Dark Heater är att den har tre inbyggda värmeelement. Det gör den runt 20 procent mer effektiv än andra paneler. Värmelementen är silikoniserade – det innebär ökad hållbarhet och skydd mot fukt och kortslutning.

Unikt för Dark Heater är att den har tre inbyggda värmeelement. Det gör den runt 20 procent mer effektiv än andra paneler.

Härlig värme vid entrén

Det finns många näringar där Dark Heater passar. Gallerior, verkstäder, skolor, kontor, kyrkor och sjukhus till exempel.

Att installera Dark Heater vid entréer är bra lösning för många butiksägare. Panelen ger en behaglig luftridå och motverkar kallras.

Också hästar, grisar samt fjäderfän gillar förstås elegant italiensk design. Dark Heater, med sin mjuka och lättreglerade värme, är utmärkt i stall, svin- och hönshus.

Skönt för frusna bakdelar

Även idrottsrörelsen är en potentiell storkund. Med Dark Heater installerade över läktare i ridhus och ishallar kan häst- ishockey-, konståkningsföräldrar få en lite mer angenäm sportupplevelse och slippa frysa ändorna av sig.

Badminton- och tennishallar samt yogalokaler är andra användningsområden som Dark Heater står redo att monteras i. Och växthus. Många grödor kommer att grönska lite extra tack vare den här terrassvärmarens egenskaper.