Använda uterum på vintern

När vintern närmar sig är det många som i stort vemod tar farväl av sina uterum där de tillbringat stora delar av sommaren. Men visste du hur enkelt det kan vara att använda ditt uterum även på vintern? Gör om uterummet till ett extrarum som kan användas året runt! Eller till ett rum som bara används ibland, till exempel när stora, tjocka släkten kommer på besök över jul.

Genom att installera tyska infrapaneler från InfraCenter värmer du enkelt upp golv, väggar, tak och möbler. Dessa material utsöndrar sedan i sin tur värmen ut i rummet så att det bildas en behaglig inomhusmiljö inte olik värmekänslan från solen, och det går åt mindre energi. Till skillnad från konvektionsvärme, som värmer upp luften, värms alltså materialen i rummet och skapar därmed en jämnare värme som inte motarbetas av ventilationssystemet. Panelerna kopplas bara på då de används och med hjälp av en termostat kan du enkelt spara ytterligare på elkostnaderna genom att dra ner temperaturen då rummet inte används. Du kan alltså använda ditt uterum på vintern, precis när du känner för det.

 

Går det att värma upp uterum på vintern på ett energieffekt sätt?

Ja! InfraCenters infravärmepaneler är ett mycket energisnålt alternativ för ditt uterum. Då våra värmepaneler är lågtempererade avger de en mjuk, behaglig och jämn värme i hela rummet. InfraCenters paneler kan man inte heller bränna sig på vilket gör dem mer barnsäkra. Att värma upp ett uterum på vintern kan låta som en dyr historia, men då panelerna, tack vare att de är lågtempererade, drar mycket mindre energi än “vanliga” element utgör de ett klart mer ekonomiskt alternativ. Ytterligare en fördel är att våra infravärmepaneler kan fästas i taket och på det viset inte begränsar golvytan i uterummet.

balkong1.jpg

Går det att använda uterum på vintern utan att frysa om fötterna?

Kalla golv är ett vanligt problem hos villaägare, särskilt i sämre isolerade rum såsom uterum kan vara. Eftersom InfraCenters infravärmepaneler värmer upp just ytorna i rummet i första hand resulterar detta i behagligt uppvärmda golv. Du kan med gott samvete låta barnen eller barnbarnen krypa omkring och leka på golvet i ditt uterum, sommar som vinter. I vanliga fall när man installerar värme i uterummets golvplatta blir det tyvärr stora värmeförluster som leds ner i marken och med golvvärme blir driftkostnaden i ett uterum därför väldigt stor. Med våra tyska infravärmepaneler, som enkelt installeras på vägg eller i undertak, eliminerar stora och dyra installationskostnader av golvvärme samt även värmeförlusterna ner i marken. Då du inte heller behöver bryta upp golvet kan du få känslan av golvvärme på bara någon/några timmar.

INFRAVÄRME - UTERUM

Köp kvalitetsprodukter direkt från grossisten

Vi på Infracenter kan infravärme och vi står för kvalitet och kunskap. Våra infravärmepaneler är diskreta och energieffektiva.  Vi hjälper våra kunder till bästa möjliga lösningar för såväl komfort som plånbok. Är du osäker på vilken produkt som passar dig bäst, så kontakta oss gärna!

Kontakta oss

UTVALDA PRODUKTER

INFRA PANELER