Infravärmepanel Aluminium 630W med termostat

6 685 kr

Termostat ingår

Finns i lager

Fri frakt

Aluminium 630W är den största infravärmepanelen i Aluminium-serien och är tillverkad i England. Panelen är lätt och tunn vilket gör den lättplacerad i tak eller på vägg, perfekt för badrum upptill 8 m2. Infravärmepanelen Aluminium 630W värmer upp väggar och golv i rummet och ger därför en smart och effektiv värme som varar länge. Aluminium 630W torkar upp fukt och värmer ytorna i badrummet.

Trådlöst termostatpaket ( inkl mottagare) ingår!

  • Värmer upp till 8 m2

  • Monteras i undertak eller på vägg

  • Perfekt för badrum

  • Förebygger fukt- och mögelskador

Kyligt – punktvärme en utmärkt lösning

Klimatet i såväl hem som på arbetsplatser kan upplevas som kyligt. Därför är punktvärme en utmärkt lösning. Punktvärme genererar snabbt och effektivt en bra miljö och behaglig temperatur tillsammans med en termostat. Ge badrummet, hallen, tvättstugan, källaren eller läshörnan i vardagsrummet extra värme.

En panel värmer upp till 8 m2

Trots vattenburen värme, fjärrvärme eller annan uppvärmning i hus eller lägenhet kan ett badrum uppfattas som kyligt. Toalettstolen är kall precis som klinkergolvet. Då är punktvärme med infravärmepanel en utmärkt lösning. Infravärmepanelen genererar snabbt och effektivt en bra miljö och behaglig temperatur tillsammans med en termostat. Infravärmepanelen Aluminium 630W värmer upp till 8 kvadratmeter badrum. Har du större köper du två st och styr båda med samma termostat. Är det dags att ge badrummet och dig själv lite extra värme?

Grund design – lättplacerad

Infravärmepanel Aluminium 630W möjliggör effektiv värme på ett smidigt och enkelt sätt. Panelen väger bara 7 kg och är 1,5 cm djup vilket gör panelen lätt att placera där värmen behövs. Taket är optimal placering för värmespridning – panelen blir i princip osynlig där. På väggen blir panelen som ett platt element som frigör yta för annat. Infravärmepanel Aluminium 630W är IP44-klassad, vilket gör den lämplig för till exempel badrummet.

Mjuk och behaglig värme

Infravärmen från våra infrapaneler är lågtempererad. Det innebär att värmen upplevs som mjuk och behaglig. Den höjer komforten i badrummet och ger kalla klinkergolv och toasitsen härlig värme.

Torkar upp fukt

Infravärmepaneler är ett smart värmealternativ i fuktiga utrymmen. Eftersom panelernas infravågor primärt värmer ytor och material i rummet, torkas fukten ur ytorna vilket ger ett förebyggande skydd mot fukt- och mögelproblem. Perfekt i till exempel badrum. Läs mer om fukt och infravärme i artikeln ”Infravärmepaneler – fuktens främsta fiende”

Varma golv utan golvvärme

Våra infravärmepaneler monteras med fördel i undertak. Panelerna värmer den yta som de ”ser”, det vill säga golv, väggar och möbler. Den lagrade värmen i ytorna i rummet skapar en jämn och behaglig temperatur i hela rummet. Värmen som sprider sig blir kvar länge och golvet upplevs som varmt och skönt att gå på. Läs artikeln ”Golv utan golvvärme”.

Mindre energi, lägre energikostnad

Värme som lagras i rummets ytor varar längre. Det krävs således mindre energi för att uppnå samma värmekänsla. Det betyder lägre energikostnad. Läs artikeln ”Infravärme vinner matchen mot elementen”

Anslut termostat för att kunna styra ditt värmesystem

Anslut våra lågtempererade infravärmepaneler till en trådlös termostat för att kunna styra hur många grader du vill ha i rummet. När ingen är hemma dras temperaturen enkelt ner.

Garanti
3 år
Längd
1800 mm
Bredd
600 mm
Djup
15 mm
Vikt
6 kg
Typ
Infravärmepanel
Utförande
Infraröd
Material
Aluminium
Ytskikt
Matt
Tillverkningsland
-
Användningsmiljö
Inomhus
Placering
Tak, Vägg
Lämpliga rum vid max 2,4m i takhöjd
Badrum, Balkong - inglasad och vinterbonad, Bostadsrättsförening, Butik, Garage - vinterbonat, Hall, Hotell & Camping, Kontor, Kök, Lager & Verkstad, Restaurang, Sommarstuga - vinterbonad, Sovrum, Toalett, Träning, Tvättstuga, Uterum - inglasad och vinterbonat, Vind, Vardagsrum, Balkong - inglasad och ej vinterbonad, Garage - ej vinterbonat, Sommarstuga - ej vinterbonad, Uterum - inglasad och ej vinterbonad, Stall
Lämpliga rum vid max 3m i takhöjd
Badrum, Bostadsrättsförening, Hall, Hotell & Camping, Kontor, Kök, Restaurang, Sovrum, Toalett, Tvättstuga, Träning, Vardagsrum, Vind, Garage - ej vinterbonat, Garage - vinterbonat, Sommarstuga - ej vinterbonad, Sommarstuga - vinterbonad, Uterum - inglasad och ej vinterbonad, Uterum - inglasad och vinterbonat, Balkong - inglasad och vinterbonad, Balkong - inglasad och ej vinterbonad, Butik, Lager & Verkstad, Stall
IP-klassning
IP44
Effekt
630 W
Yttemperatur (fram)
ca 70°C
Yttemperatur (bak)
ca 30°C
Stickpropp ingår
Nej
Kabel längd
1,5 m
Spänning
230 V
Avsäkring
10 A
Med i guide
Intern
Termostat ingår
Ja
Färg
Vit (RAL9016)
Serie
Aluminium paneler
Varumärke
InfraCenter

Montera och installera

Infravärmepanel Aluminium 630W monteras enkelt i tak eller på vägg med medföljande fäste. Panelen bygger endast 15 mm på djupet och är 60 centimeter bred och 180 centimeter lång. Att montera panelen i tak eller på vägg är ett arbete man kan lösa själv. Det är en konsol som ska skruvas upp med några skruvar.

Installation av termostaten går att göra själv, men vi rekommenderar vi behörig elektriker. I normala fall tar det cirka två timmar att få en panel installerad.

Placera i tak eller på vägg

Infravärmepanelen kan placeras i tak eller på vägg. Lämna en luftspalt om någon centimeter på sidorna av panelen. Max 3 meter i takhöjd för bästa effekt. Läs artikeln Hur placera infrapaneler i ett rum

 

Levererar inom 1–3 dagar

Infracenter levererar normalt din beställning på 1–3 arbetsdagar inom Sverige. Vid eventuell försening kontaktar vi dig och du har då rätt att häva köpet kostnadsfritt. 

Har du några frågor om leveranstid av den produkt som du är intresserad av? Tveka inte att höra av dig till oss via e-post eller per telefon.

Vi levererar till din adress eller utlämningsställe beroende på storlek och vikt på din order.

Omdömen ()

Liknande produkter