Infravärmare Dark Heater 1800W

4 990 kr 5 990 kr

Färg

Finns i lager

Fri frakt

Infracenters Dark Heater 1800W har en elegant design, och den har långa infravågor vilket uppfattas som en väldigt mjuk värme.  Långvågig infrateknik gör också att värmen stannar kvar längre i rummet, vilket gör att man håller nere energiförbrukningen. Dock så bör en Dark Heater inte monteras där det blåser för mycket, då värmen kan "blåsa bort". Den är utvecklad av ingenjörer på Enzo Ferrari-avdelningen på Università di Modena i Italien, som inspirerats av elementen på racingbilar. Detta ger den ett innovativt och modernt intryck oavsett miljö och drar gärna blickarna till sig. Den långa våglängden ”IR-C” innebär att panelen inte ger ifrån sig något ljus alls, detta gör en Dark Heater helt svart även i drift. Passar utmärkt på din inglasade balkong, växthuset eller i inglasade uterum. Men även i inomhusmiljöer med högre takhöjd som exempelvis garage, stall, kyrkor, idrottshallar, lagerbyggnader och på läktare.

  • Monteras i undertak eller på vägg

  • Tål fuktiga miljöer med IP65

  • Nanoteknologi

  • Tillverkad i Italien

Förläng utesäsongen

Infravärmare värmer den yta som de ”ser”, det vill säga golv, väggar, möbler och människor. Den lagrade värmen i ytorna skapar en härlig temperatur och kan rädda vilken kräftskiva som helst. Höjer komforten och förlänger utesäsongen på terrass, balkong och i uterum. 

Torkar upp och förebygger fukt

Infravärmaren passar också utmärkt i fuktiga och kalla utrymmen. Varför inte värma hästarna i stallet eller höja temperaturen i garaget, restaurangen eller lagerlokalen? Infravärmaren Dark Heater värmer snabbt upp ytor och material. Det gör att fuktiga ytor torkar upp, vilket ger ett förebyggande skydd mot frost, fukt- och mögelproblem. 

Mjuk och behaglig värme – styrs med fjärrkontroll

Infracenters Dark Heater är lågtempererad. Det innebär att värmen upplevs som mjuk och behaglig. Dark Heaters höga prestanda gör att värmekänslan blir omedelbar. Den medföljande fjärrkontrollen gör det enkelt att optimera komforten just så som du vill ha den och gör användandet energieffektivt genom att inte behöva vara på full effekt under hela användningstiden. Ställ in den på 450W, 900W, 1350W eller 1800W. Värmaren är även utrustad med en 8 timmars timer.  

Svart även i drift

Dark Heater är helt svart även vid drift. Dessutom tyst och luktfri. Infravärmarens framsida blir cirka 300 grader vid maxeffekt, men eftersom baksidan bara blir runt 90 grader vid maxeffekt så fungerar det utmärkt att montera den både  på vägg eller i tak. 

Tål vatten

Infravärmare 1800W IR-C  går utmärkt att skölja av med vatten då den har IP-klass 65. Dark Heater är tillverkad i stål och ger 1800 watt. Den har en räfflad yta för att uppnå maximal värmespridning samt modern isoleringsteknik för att motverka att energin strålar bakåt. Infravärmaren har tre inbyggda värmeelement vilket gör den 20 procent mer effektiv än andra terassvärmare. Infravärmare Dark Heater 1800W är en kvalitetsprodukt tillverkad i Italien.

Garanti
3 år
Längd
1095 mm
Bredd
189 mm
Djup
67 mm
Vikt
7 kg
Typ
Terassvärmare
Utförande
Infraröd
Material
Stålplåt
Ytskikt
-
Tillverkningsland
Italien
Användningsmiljö
Utomhus, Inomhus
Placering
Tak, Vägg
Lämpliga rum vid max 2,4m i takhöjd
Inglasad balkong, Hotell & Camping, Uterum, Vardagsrum, Vind, Stall, Restaurang, Butik, Lager & Verkstad
Lämpliga rum vid max 3m i takhöjd
Inglasad balkong, Hotell & Camping, Uterum, Vardagsrum, Vind, Stall, Restaurang, Butik
IP-klassning
IP 65
Effekt
1800 W
Yttemperatur (fram)
ca 300 °C
Yttemperatur (bak)
ca 90 °C
Stickpropp ingår
Ja
Kabel längd
1,8 m
Spänning
230 V
Avsäkring
10 A
Termostat ingår
Nej
Färg
Svart
Serie
Dark Heater
Varumärke
InfraCenter

Montera och installera

Att montera Dark Heater i tak eller på vägg är ett arbete man enkelt kan lösa själv. Den lätt att handskas med och monteras enkelt på plats med sitt medföljande fäste. Infravärmaren är IP65-klassad, det innebär att den skyddad mot fukt och förebygger kortslutningar.  Installationen av el är väldigt enkel då det bara är att sätta i stickkontakten i väggen.  

Placera i tak eller på vägg

Infravärmaren kan placeras i tak eller på vägg. Lämna en luftspalt på ca 8-10 centimeter på sidorna om panelen. Framåt måste det vara en fri yta på minst 60 cm. Monteras helst med under 3 meter i takhöjd för bästa effekt, men vi har monterat i flera lagerlokaler och idrottshallar med upp till 6,5m där våra Dark Heaters funkar utmärkt.
I vanliga fall är värmekällor något man helst gömmer undan och något som ska verka utan att synas. Dark Heater är tvärtom, en infravärmare som är gjord för att dra blickarna till sig. Med sin eleganta form och välarbetade design blir den till en intressant tech-accessoar för rummet, och ett garanterat samtalsämne för gäster. 

Levererar inom 1–3 dagar

Infracenter levererar normalt din beställning på 1–3 arbetsdagar inom Sverige. Vid eventuell försening kontaktar vi dig och du har då rätt att häva köpet kostnadsfritt. 

Har du några frågor om leveranstid av den produkt som du är intresserad av? Tveka inte att höra av dig till oss via e-post eller per telefon.

Vi levererar till din adress eller utlämningsställe beroende på storlek och vikt på din order.

Omdömen ()

Liknande produkter