Infravärmepanel Premium 650W

3 490 kr 6 185 kr

Termostat ingår

Finns i lager

Fri frakt

Infravärmepanel Premium 650W passar både som huvudvärme eller som en kompletterande värmekälla i alla typer av rum. Monteras i undertak eller på vägg. Den är lätt att placera i hallen eller köket, eller varför inte ge badrummet lite extra golvvärme? Infravärmen gör ytor och material till sekundära värmekällor, vilket tar bort eventuell fukt. Infravärmepanel Premium 650W har mycket hög kvalitet, och är kanske den bästa infrapanel som finns att få tag på. Livslängden är beräknad till 30–40 år. Tillverkad i Tyskland och har hela 15 års garanti.

  • Värmer upp till 8 m2

  • Uppvärmda golv

  • Torkar upp fukt

  • Tillverkad i Tyskland

Infravärmepanel Premium 650W är tillverkad av 1 mm galvaniserad, vitlackerad plåt och en helisolerad baksida för maximal värmeeffekt framtill. Infravärmepanelen är utrustad med 2,5 m sladd med stickkontakt, och levereras med fäste som säkerställer enkel och säker montering i innertak och på vägg. 

Kyligt – punktvärme en utmärkt lösning

Klimatet i såväl hem som på arbetsplatser kan upplevas som kyligt. Därför är punktvärme en utmärkt lösning. Punktvärme genererar snabbt och effektivt en bra miljö och behaglig temperatur tillsammans med en termostat.

Enkel att placera

Infravärmepanel Premium 650W möjliggör effektiv värme på liten yta. Med sin grunda design och stilrena form får panelen enkelt plats där värmen behövs. Taket är optimal placering för värmespridning – panelen blir i princip osynlig där. På väggen blir panelen som ett platt element som frigör yta för annat. Infravärmepanel Premium 650W är IP44-klassad vilket innebär att panelen är skyddad mot både damm och fukt.

Mjuk och behaglig värme

Infravärmen från våra infrapaneler är lågtempererad. Det innebär att värmen upplevs som mjuk och behaglig. Höjer komforten i myshörnan i vardagsrummet. Ger fötterna härlig värme i badrummet eller källaren. Förlänger säsongen på den inglasade balkongen eller uterummet. 

Torkar upp fukt

Infravärmepaneler är ett smart värmealternativ i fuktiga utrymmen. Eftersom panelernas infravågor primärt värmer ytor och material i rummet, torkas fukten ur ytorna vilket ger ett förebyggande skydd mot fukt- och mögelproblem. Perfekt i till exempel badrum, tvättstuga, källare eller uterum och inglasad balkong. Läs artikeln ”Förläng säsongen med uterum”.

Förebygger fukt

Infravärmepaneler passar utmärkt i fuktiga och kalla utrymmen. De skyddar mot frost och tar bort fuktrelaterade problem som mögel och dålig lukt. Våra infrapaneler är godkända för fuktig miljö. Läs artikeln ”Infravärmepaneler – fuktens främsta fiende”

Varma golv utan golvvärme

Våra infravärmepaneler monteras med fördel i undertak. Panelerna värmer den yta som de ”ser”, det vill säga golv, väggar och möbler. Den lagrade värmen i ytorna i rummet skapar en jämn och behaglig temperatur i hela rummet. Värmen som sprider sig blir kvar länge och golvet upplevs som varmt och skönt att gå på. Läs artikeln ”Golv utan golvvärme”.

Mindre energi, lägre energikostnad

Värme som lagras i rummets ytor varar längre. Det krävs således mindre energi för att uppnå samma värmekänsla. Det betyder lägre energikostnad. Läs artikeln ”Infravärme vinner matchen mot elementen”

Anslut termostat för att kunna styra ditt värmesystem

Anslut våra lågtempererade infravärmepaneler till en trådlös termostat för att kunna styra hur många grader du vill ha i rummet. När ingen är hemma dras temperaturen enkelt ner.

Mindre damm i luften – bra för allergiker

Varm luft stiger och sval luft sjunker. Det får luft i ett rum att röra sig vilket kan vara besvärligt för astmatiker och andra allergiker. Ventilation är bra och det bör finnas, men det är mindre bra om damm och partiklar sätts i rörelse. Infravärme värmer ett rums ytor i stället för luften. Det gör att damm blir kvar där det är och yr inte runt i luften. 

Avslappnande effekt på muskler

Med infravärme få man snabbt upp värmen i kroppen samtidigt som infravärme har en avslappnande effekt på våra muskler. 

Garanti
15 år
Längd
1030 mm
Bredd
630 mm
Djup
25 mm
Vikt
14 kg
Typ
Infravärmepanel
Utförande
Infraröd
Material
Stålplåt
Ytskikt
Matt
Tillverkningsland
Tyskland
Användningsmiljö
Inomhus
Placering
Vägg, Tak
Lämpliga rum vid max 2,4m i takhöjd
Badrum, Balkong - inglasad och ej vinterbonad, Balkong - inglasad och vinterbonad, Butik, Garage - ej vinterbonat, Garage - vinterbonat, Hall, Hotell & Camping, Kontor, Kök, Lager & Verkstad, Restaurang, Sommarstuga - ej vinterbonad, Tvättstuga, Träning, Sovrum, Sommarstuga - vinterbonad, Toalett, Uterum - inglasad och ej vinterbonad, Uterum - inglasad och vinterbonat, Vardagsrum, Vind, Stall
Lämpliga rum vid max 3m i takhöjd
Badrum, Bostadsrättsförening, Balkong - inglasad och vinterbonad, Garage - vinterbonat, Hall, Butik, Hotell & Camping, Kök, Kontor, Lager & Verkstad, Restaurang, Sommarstuga - vinterbonad, Sovrum, Toalett, Träning, Tvättstuga, Uterum - inglasad och vinterbonat, Vardagsrum, Vind, Balkong - inglasad och ej vinterbonad, Garage - ej vinterbonat, Sommarstuga - ej vinterbonad, Stall, Uterum - inglasad och ej vinterbonad
IP-klassning
IP44
Effekt
650 W
Yttemperatur (fram)
ca 70°C
Yttemperatur (bak)
ca 30°C
Stickpropp ingår
Ja
Kabel längd
1,5 m
Spänning
230 V
Avsäkring
10 A
Med i guide
Intern
Termostat ingår
Nej
Färg
Vit (RAL9016)
Serie
Premium paneler
Varumärke
InfraCenter

Montera och installera

Infravärmepanel Premium 650W monteras enkelt i tak eller på vägg med medföljande fäste. Panelen bygger endast 25 mm på djupet och är 63 centimeter bred och 103 centimeter lång. Att montera panelen i tak eller på vägg är ett arbete man kan lösa själv. Det är en konsol som ska skruvas upp med några skruvar.

Installation av termostaten går att göra själv, men vi rekommenderar att använda en behörig elektriker. I normala fall tar det cirka en till två timmar att få en panel installerad. 

Placera i tak eller på vägg

Infravärmepanelen kan placeras i tak eller på vägg. Lämna en luftspalt om någon centimeter på sidorna av panelen. Max 3 meter i takhöjd för bästa effekt. Läs artikeln Hur placera infrapaneler i ett rum

Levererar inom 1–3 dagar

Infracenter levererar normalt din beställning på 1–3 arbetsdagar inom Sverige. Vid eventuell försening kontaktar vi dig och du har då rätt att häva köpet kostnadsfritt. 

Har du några frågor om leveranstid av den produkt som du är intresserad av? Tveka inte att höra av dig till oss via e-post eller per telefon.

Vi levererar till din adress eller utlämningsställe beroende på storlek och vikt på din order.

Omdömen ()

Liknande produkter