Infravärmepanel Premium 200W med termostat

2 490 kr 3 490 kr

Termostat ingår

Finns i lager

Fri frakt

Premium 200W är Infracenters mest kompakta infravärmepanel. Den ger möjlighet till effektiv kompletteringsvärme i små utrymmen där inga andra värmekällor får plats. Panelen är 60 x 30 cm och har ett djup på endast 1,5 cm. Det gör Premium 200W mycket lättplacerad på vägg där det är lite trångt men behövs extra värme. Infravärmen gör ytor och material till sekundära värmekällor, vilket tar bort eventuell fukt. Infravärmepanel Premium 200W har hög kvalitet och en livslängd på 30–40 år. 

Trådlöst termostatpaket ( inkl mottagare) ingår!

  • Mjuk värme

  • Torkar upp fukt

  • Enkel montering

  • Tillverkad i Tyskland

Kyligt – punktvärme en utmärkt lösning

Klimatet i såväl hem som på arbetsplatser kan upplevas som kyligt. Därför är punktvärme en utmärkt lösning. Punktvärme genererar snabbt och effektivt en bra miljö och behaglig temperatur tillsammans med en termostat.

Enkel att placera

Infravärmepanel Premium 200W möjliggör effektiv värme på liten yta. Med sin grunda design och stilrena form får panelen enkelt plats där värmen behövs. På väggen blir panelen som ett platt element som frigör yta för annat. Infravärmepanel Premium 200W är IP44-klassad vilket innebär att panelen är skyddad mot både damm och fukt.

Mjuk och behaglig värme

Infravärmen från våra infrapaneler är lågtempererad. Det innebär att värmen upplevs som mjuk och behaglig. Höjer komforten i myshörnan i vardagsrummet. Ger fötterna härlig värme i badrummet.

Torkar upp fukt

Infravärmepaneler är ett smart värmealternativ i fuktiga utrymmen. Eftersom panelernas infravågor primärt värmer ytor och material i rummet, torkas fukten ur ytorna vilket ger ett förebyggande skydd mot fukt- och mögelproblem. Perfekt i till exempel badrum.

Förebygger fukt

Infravärmepaneler passar utmärkt i fuktiga och kalla utrymmen. De skyddar mot frost och tar bort fuktrelaterade problem som mögel och dålig lukt. Våra infrapaneler är godkända för fuktig miljö. Läs artikeln ”Infravärmepaneler – fuktens främsta fiende”

Varma golv utan golvvärme

Panelerna värmer den yta som de ”ser”, det vill säga golv, väggar och möbler. Den lagrade värmen i ytorna i rummet skapar en jämn och behaglig temperatur i hela rummet. Värmen som sprider sig blir kvar länge och golvet upplevs som varmt och skönt att gå på. 

Mindre energi, lägre energikostnad

Värme som lagras i rummets ytor varar längre. Det krävs således mindre energi för att uppnå samma värmekänsla. Det betyder lägre energikostnad. Läs artikeln ”Infravärme vinner matchen mot elementen”

Anslut termostat för att kunna styra ditt värmesystem

Anslut våra lågtempererade infravärmepaneler till en trådlös termostat för att kunna styra hur många grader du vill ha i rummet. När ingen är hemma dras temperaturen enkelt ner.

Mindre damm i luften – bra för allergiker

Varm luft stiger och sval luft sjunker. Det får luft i ett rum att röra sig vilket kan vara besvärligt för astmatiker och andra allergiker. Ventilation är bra och det bör finnas, men det är mindre bra om damm och partiklar sätts i rörelse. Infravärme värmer ett rums ytor i stället för luften. Det gör att damm blir kvar där det är och yr inte runt i luften. 

Avslappnande effekt på muskler

Med infravärme få man snabbt upp värmen i kroppen samtidigt som infravärme har en avslappnande effekt på våra muskler. 

Garanti
15 år
Längd
600 mm
Bredd
300 mm
Djup
15 mm
Vikt
4 kg
Typ
Infravärmepanel
Utförande
Infraröd
Material
Stålplåt
Ytskikt
Matt
Tillverkningsland
Tyskland
Användningsmiljö
Inomhus
Placering
Vägg
Lämpliga rum vid max 2,4m i takhöjd
Badrum, Hall, Kontor, Kök, Sovrum, Toalett, Tvättstuga
IP-klassning
IP44
Effekt
200 W
Yttemperatur (fram)
ca 80°C
Yttemperatur (bak)
ca 40°C
Stickpropp ingår
Ja
Kabel längd
1,5 m
Spänning
230 V
Avsäkring
10 A
Termostat ingår
Ja
Färg
Vit (RAL9016)
Serie
Premium paneler
Varumärke
InfraCenter

Montera och installera

Infravärmepanel Premium 200W monteras enkelt på vägg med medföljande fäste. Panelen bygger endast 15 mm på djupet och är 60 centimeter bred och 30 centimeter lång. Att montera panelen i på vägg är ett arbete man kan lösa själv. Det är en konsol som ska skruvas upp med två skruvar. 
För installation av el rekommenderar vi behörig elektriker. I normala fall tar det cirka två timmar att få en panel installerad.  

Installation av termostaten går att göra själv, men vi rekommenderar vi behörig elektriker. I normala fall tar det cirka en till två timmar att få en panel installerad.  

Placera på vägg

Infravärmepanelen kan placeras på vägg. Lämna en luftspalt om någon centimeter på sidorna av panelen. Läs artikeln Hur placera infrapaneler i ett rum

Levererar inom 1–3 dagar

Infracenter levererar normalt din beställning på 1–3 arbetsdagar inom Sverige. Vid eventuell försening kontaktar vi dig och du har då rätt att häva köpet kostnadsfritt. 

Har du några frågor om leveranstid av den produkt som du är intresserad av? Tveka inte att höra av dig till oss via e-post eller per telefon.

Vi levererar till din adress eller utlämningsställe beroende på storlek och vikt på din order.

Omdömen ()