Infravärme för träning

Att ha en skön och behaglig temperatur i träningslokalerna är avgörande för att träningen ska kunna genomföras så bra som möjligt för både instruktörer och utövare.

Varför infravärme i träningslokalen

  • Mjuk och behaglig värme för den som tränar
  • Punktvärme där den behövs
  • Energieffektivt
  • Förebygger mot fukt- och mögelskador 

Mjuk, behaglig och jämn värme 

Infravärmen från våra infrapaneler är lågtempererad. Det innebär att värmen upplevs som mjuk och behaglig. Med infravärmepaneler har du möjlighet till punktvärme, dvs värme där och när den behövs. 

Monteras i tak eller på vägg

Infravärmepaneler kan monteras i såväl tak som på vägg. Generellt får man bättre spridning av värmen när infravärmepanelerna placeras i taket. Vinkeln som värmen sprids i är 30 grader åt varje håll från panelen. Infravågorna värmer det panelen ”ser”. Värmen lagras i möbler, väggar, golv och även människor. 

Infravarme_aluminium_yogastudio.jpg

Värme som stannar länge

Värme som lagras i material stannar längre till skillnad från luftburen värme som försvinner snabbt. I och med att värmen från en infravärmepanel landar i olika föremål – som i sin tur värmer upp utrymmet – blir temperaturen i rummet mycket jämnare än med exempelvis element.

Infravärme för allt från yogasalen till paddelhallen

Infravärme kan passa utmärkt i allt från yogasalen och gymmet till badmintonhallar, squash, padel och tennis.  

Möjligheten att justera inomhustemperaturen ger också nya träningsmöjligheter. Med infravärme som värmelösning har du även möjlighet att erbjuda träningsformer som kräver hetta, som exempelvis bikramyoga. Eller bara en varm och avslappnande miljö.

Anpassa temperaturen efter behov

Tanken med infrapaneler är att man styr alla rum separat med en termostat. Eftersom värmen reagerar snabbt kan du programmera in en sänkning ner till exempelvis 15 grader när inte rummet används. Varje rum kan få den optimala temperaturen för det som ska utövas där. Detta sätt att styra värme på är billigare än att ha 20 grader i alla rum dygnet runt. Troligtvis har du också en nöjdare personal och kunder i lokalerna.

Förebygger fukt- och mögelskador 

Infravärme drar ur fukt ur golv och väggar, vilket betyder att infravärmepanel förebygger fukt- och mögelskador. Fukten hamnar sedan i luften, vilket ger en behaglig luftfuktighet vilket är mycket gynnsamt för luftrören. Många andra uppvärmningsformen drar ur fukten ur luften och gör den torr. Och fukt i golv och väggar är svårt att få bort. Det är till och med så att tyska försäkringsbolag idag ställer krav på att det ska sitta infrapaneler i bland annat badrum då fuktskadorna kostar samhället enorma pengar varje år.

Produkter som håller länge

Infracenters produkter håller länge. Vi ger 5–15 års produktgaranti på alla infravärmepaneler från tillverkarna i Tyskland. Skulle produkten mot förmodan gå sönder så är det bara att hänga ner den så skickar vi en ny utan kostnad.

 

Utvalda Produkter