Infravärme för stall

Med våra energisnåla infrapaneler i stallet ger du både ryttare och hästar en behaglig miljö och motverkar problem med fuktskador. Här är Stallvärme AB vår samarbetspartner.

KÖP STALLVÄRME AV VÅRAN ÅTERFÖRSÄLJARE HÄR - WWW.STALLVARME.SE

 

Varför infravärme i stallet?

  • Infravärmepaneler i taket täcker en betydligt större yta än en värmelampa
  • Infraröda vågor värmer upp material så som tak, golv och boxar
  • IP54, godkänd för stallmiljö
  • Skapar en behaglig temperatur
  • Trivsam miljö för både hästar och människor 
  • Förebygger mot fukt- och mögelskador

Värmepaneler istället för värmelampa i stall

Värmelampor används bland annat till hästar och andra djur för att ge djuren en behaglig och anpassad temperatur att vistas i. Värmelamporna monteras i taket för att ge en bra distans från djuren och sprida värmen på bästa sätt. Med värmepaneler monterade i taket täcker man en betydligt större yta än med värmelampa.

Värmepanelerna är rektangulära i sin form och mycket slimmade, vilket gör att inget hänger ner från taket och stör. Infravärmepanelerna sänder ut infraröda vågor som värmer upp tak, golv och boxar i stallet. Dessa ytor lagrar i sin tur värmen på ett effektivt sätt och skapar en behaglig temperatur och en trivsam miljö för både hästar och människor som vistas i stallet.

Förebygger fukt- och mögelskador 

Dessutom håller infravärmen alla material i stallet fria från fukt, och risken för mögel och röta minskar. Fukten hamnar i luften, vilket ger en behaglig luftfuktighet vilket är mycket gynnsamt för luftrören. Många andra uppvärmningsformen drar ur fukten ur luften och gör den torr. Och fukt i golv och väggar är svårt att få bort. Det är till och med så att tyska försäkringsbolag idag ställer krav på att det ska sitta infrapaneler i bland annat badrum då fuktskadorna kostar samhället enorma pengar varje år.

Produkter tål stallmiljö och håller länge

Infracenters Standard-serie har IP54, vilket innebär att de är godkända för fuktiga miljöer som till exempel stall. Produkterna håller hög kvalité och håller länge. Vi ger 5–15 års produktgaranti på alla infravärmepaneler från tillverkarna i Tyskland. Skulle produkten mot förmodan gå sönder så är det bara att hänga ner den så skickar vi en ny utan kostnad.

 

KÖP STALLVÄRME AV VÅRAN ÅTERFÖRSÄLJARE HÄR - WWW.STALLVARME.SE