Infravärme för hotellobby, reception eller bar

Infravärme för hotellobby, reception eller bar


I en hotellfoajé eller reception finns mycket genomfart ut och in året om, och det ställer höga krav på värmesystemet som finns i lokalen. Med infravärmepaneler får du en utmärkt lösning som ger behaglig värme och dessutom kommer att löna sig i längden.

Varför infravärmepaneler i lobbyn eller receptionen

 • Mjuk och behaglig värme
 • Punktvärme där den behövs
 • Energieffektivt
 • Kan integreras i akustiktak
 • Förebygger mot fukt- och mögelskador

Mjuk, behaglig och jämn värme


Infravärmen från våra infrapaneler är lågtempererad. Det innebär att värmen upplevs som mjuk och behaglig. Normalt när man pratar om infravärme avser man de röda terrassvärmarna på uterestauranger som är en hård värme på 600–700 grader. Den kan man inte ha inomhus. Infracenters infravärmepaneler är något helt annat.

Punktvärme där det behövs


Klimatet i en entré, lobby eller reception kan upplevas som kyligt. Dörrar öppnas och stängs och uppvärmd luft försvinner lätt ut genom svängdörrarna. Därför är infravärmepanelens möjlighet till punktvärme en utmärkt lösning. Den genererar snabbt och effektivt en bra miljö och behaglig temperatur.

Monteras i tak eller på vägg


Vi har tre olika paneler som passar utmärkt både på vägg, undertak eller i akustiktak. Panelen på bilden har måtten 119,5 x 59,5 cm och heter Standard 900W. Men vi har även kvadratiska Standard 450W med måtten 59,5 x 59,5 cm och Standard 1400W med måtten 179,5 x 59,5cm. Generellt får man bättre spridning av värmen när infravärmepanelerna placeras i taket. Vinkeln som värmen sprids i är 30 grader åt varje håll från panelen. Infravågorna värmer det panelen ”ser”. Värmen lagras i möbler, väggar, golv och även människor.

Bild

 

 

Paneler akustiktak bildPaneler akustiktak bild

Värme som stannar länge

Värme som lagras i material stannar längre till skillnad från luftburen värme som försvinner snabbt. I och med att värmen från en infravärmepanel landar i olika föremål – som i sin tur värmer upp utrymmet – blir temperaturen i rummet mycket jämnare än med exempelvis element.

Anpassa temperaturen efter behov

Tanken med infrapaneler är att man styr alla rum separat med en termostat. Eftersom värmen reagerar snabbt kan du programmera in en sänkning ner till exempelvis 15 grader när ingen är på kontoret eller i de rum som inte behöver lika varmt. Varje medarbetare kan få den temperatur i rummet de vill. Det är billigare än att ha 20 grader i alla rum dygnet runt. Troligtvis har du också en nöjdare personal.

Förebygger fukt- och mögelskador 

Infravärme drar ur fukt ur golv och väggar, vilket betyder att infravärmepanel förebygger fukt- och mögelskador. Fukten hamnar sedan i luften, vilket ger en behaglig luftfuktighet vilket är mycket gynnsamt för luftrören. Många andra uppvärmningsformen drar ur fukten ur luften och gör den torr. Och fukt i golv och väggar är svårt att få bort. Det är till och med så att tyska försäkringsbolag idag ställer krav på att det ska sitta infrapaneler i bland annat badrum då fuktskadorna kostar samhället enorma pengar varje år.

Produkter som håller länge

Infracenters produkter håller länge. Vi ger 5–15 års produktgaranti på alla infravärmepaneler från tillverkarna i Tyskland. Skulle produkten mot förmodan gå sönder så är det bara att hänga ner den så skickar vi en ny utan kostnad.

Kan integreras i akustiktak

Flera av våra paneler kan lätt integreras i akustiktak (mått 119,5 x 59,5 centimeter).


Utvalda produkter

 1. Produkt bild
  Infravärmepanel Standard 450W

  Uppvärmda golv

  Förebygger fukt- och mögelskador

  Torkar upp fukt

  Tillverkad i Tyskland

  Från 2 990,00 kr Regular Price 2 990,00 kr
 2. Product Image
  Infravärmepanel Standard 900W

  Uppvärmda golv

  Förebygger fukt- och mögelskador

  Torkar upp fukt

  Tillverkad i Tyskland

  Från 3 990,00 kr Regular Price 5 490,00 kr
 3. Product image
  Infravärmepanel Standard 1400W

  Uppvärmda golv

  Förebygger fukt- och mögelskador

  Torkar upp fukt

  Tillverkad i Tyskland

  Från 7 490,00 kr
 4. Product image
  Infravärmepanel Standard 1600W

  Monteras i undertak eller på vägg

  Förebygger fukt- och mögelskador

  Tillverkad i Tyskland

  Sparar ström

  Från 5 490,00 kr Regular Price 7 490,00 kr
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.
Copyright © 2024 Infracenter Sverige AB